Sund pizza på 20 min.!

Sådan kan du forbedre dit løb!

løb2

Jeg elsker at løbe, og glæder mig til, at vejret snart bliver bedre. Det betyder nemlig mere løb uden for, uden lag på lag, vanter og hue. Intervalløb kan jeg dog bedst lide at løbe inden for på løbebånd, fordi jeg synes det er nemmest at styre intervallerne, og så ved jeg, at jeg kan presse mig selv langt bedre ved at kunne styre tempoet.

I dag blev det til 5 min. let gang, 3 km løb på 15 min. (12 km/t) og så 15 min. intervalløb á:
– 1 min/30 sek x 3
– 40 sek/20 sek x 4
– 30 sek/15 sek x 5
– 20 sek/10 sek x 6

Arbejdsperioden skal være max arbejde! Det vil sige, du skal virkelig give den alt, hvad du kan, og så hoppe af (fødderne ud på siden af løbebåndet) og holde helt pause. Princippet for disse intervaller er, som du måske har regnet ud, at pausen svarer til halvdelen af arbejdsperioden, og tempoet skal løbende sættes op eftersom intervallerne bliver kortere. Jeg startede på 15 km/t og sluttede på 18 km/t på de sidste 2 intervaller af 20/10 sek., de første 4 løb jeg på 17 km/t. 🙂 Jeg havde løbebåndet på 0,5% i incline, da det minder mest om udendørs løbe-forholdene, hvilket jeg tydeligvis kan mærke efter jeg er begyndt at gøre det. Mit løb uden for er blevet langt bedre, hvis jeg kigger på min pace.

Jeg er stor fan af intervalløb (læs mere her om hvorfor), da det er super effektivt. Det sætter din fedtforbrænding i vejret, får din puls banket godt op, forbedrer dit løb og din pace, og så er det træning, der ikke behøver at tage mere end 30-40 min. inkl. opvarmning og nedkøling.

En anden vigtigt faktor når du skal løbe er gode løbesko og et godt headset – jeg løber og træner i hvert fald bedst med god musik i ørerne og et par gode sko. Jeg har testet Reebok ZPump, og jeg synes det er en rigtig god løbesko. Den er super let og behagelig at have på, der er god plads i snuden, men det synes jeg faktisk er meget rart (jeg har en ret smal fod). Den er god til både udendørs og indendørs løb, intervalløb og de lidt længere løbeture på 10-15 km. Mit nye Sport Pulse headset fra Jabra er jeg virkelig også blevet glad for. Det sidder rigtig godt i mine ører, lyden er god, og så er det fedt ikke at skulle have en ledning hængende fra en mobilholder rundt om armen og op til ørerne. Desuden måler den også min puls, så jeg på den måde hele tiden kan holde øje med, hvilken intensitet jeg arbejder inden for. Så det skal jeg til at afprøve noget mere og have lidt fokus på 🙂

God fornøjelse – giv den MAX gas!  Psst.. Har du smagt den nye Vitamin Well Free Ride? Den er virkelig god med lækker smag, koffein, vitaminer og tranebærekstrat! Den har i hvert fald givet mig god energi og en friskhed til min træning 🙂

Produkterne er sponsoreret af de givne mærker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund pizza på 20 min.!