Første City OCR med Reebok!

Hvordan du vinder over smerter og skader!

Lændesmerter960x300

Det er ingen hemmelighed, at jeg har døjet med en del skader de sidste små 2 år, og især i sommers var den helt galt. Læs mere her. Jeg har haft/har en hælsporer i højre fod, haft smerter i venstre hofte, fiber i venstre baglår, ondt i venstre skinneben, smerter i begge skuldre (betændt biceps) og smerter i begge knæ. En af de ting, som jeg har gjort for at komme smerterne til livs, har været at få behandlinger af fysioterapeut Nikolaj Ranfelt fra N-Fys. Han har hjulpet mig igennem mine skader, og fået mig på rette vej igen, når smerterne har været rigtig slemme. Efterfølgende er jeg så begyndt at træne med Philip, som også er fysioterapeut, fordi jeg nu er kommet det længere i mit skadesforløb. Takket være Nikolajs hjælp 🙂

Men nu til det, som det her blogindlæg handler om. Netop hvordan du vinder over smerter og skader, skrevet af Nikolaj:

Kender I det? Man har endelig fået overbevist sig selv om, at man skal til at gøre noget ved (kage)formen, og hvad sker der så? Efter kort tid opstår (eller genopstår) en skade fra kroppens ondeste sted; “Arg… det er også bare den sk*de ryg/fod/knæ(/indsæt selv legemsdel), som altid driller mig, så snart jeg prøver at komme i form!” Altid? Som i, igen?

Er det ikke lidt underligt, at det altid er det samme, som giver problemer? Kroppen er skabt til at bevæge sig, både med og uden belasting. Den siger ikke fra, fordi den er doven, men fordi, den ikke kan klare belastningen, du udsætter den for. Kroppens struktur er simpelthen ude af balance! Prøv at forestille dig, hvis din ene hofteskål står højere end den anden? Det ses faktisk meget ofte, og er ofte en synder i forhold til ryg og lændesmerter. Prøv at kigge hos dig selv. Det skaber da noget af en ubalance i resten af kroppen, som der skal kompenseres for andre steder. F.eks. i ryggen, i den anden side af hoften, eller måske sågar i knæet! Får man rettet sine kompensations mønstre, skal kroppen bruge færre ressourcer til bare at holde sig opretstående, og de ressourcer, der frigives kan nu gøre dig stærkere, hurtigere eller hvad der end måtte være målet.

Hvem er jeg? Jeg er fysioterapeut, og jeg er uddannet til at finde og analysere disse kompensations mønstre, og gøre noget ved dem, så DU igen kan udfolde dig fysisk, som du gerne vil! Der er sikkert mange, som har konsulteret en fysioterapeut, har fået nogle øvelser som ikke virker, og derfor aldrig er vendt tilbage. Det forstår jeg godt! At give øvelser til én, uden først at undersøge, hvad der er galt, er som at give en spand til en mand, som står i en båd med hul i bunden; Han kan blive ved med at hælde vand ud, men båden synker alligevel. Undersøger man om kroppen virker optimalt, INDEN man giver øvelser, giver man manden en prop, inden han får spanden. Nu er målet inden for rækkevidde. På denne måde, kan man komme selv gamle skader til livs 🙂 Har problematikken stået på over længere tid, måske endda flere år, vil man ofte kigge på hele kroppen og ofte finde årsagen til smerterne et andet sted i kroppen, end der hvor smerterne er opstået. Behandler man her, vil smerterne sjældent komme igen, og man kan igen være smertefri. og helt ærligt…. hvem vil ikke gerne det? 😉

nikolaj

Døjer du med smerter, så vil jeg klart anbefale dig at tage en snak med Nikolaj, og få ham til at kigge på dine skades problemer. Det er ALT værd, og din krop vil kun takke dig!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første City OCR med Reebok!