Kender du typen?

Sandheden bag filteret…

filter

Jeg synes ofte jeg læser om det med “at sætte et filter på virkeligheden”, og jeg skal ikke ligge skjul på, at jeg selv bruger filtre på nogle af mine billeder, som jeg poster på fx Instagram. Men gør jeg det for at pynte på virkeligheden eller for at skjule noget?

Når jeg bruger filter på mine billeder, er det nogle gange, fordi jeg synes lyset er kedeligt eller at billedet er taget i et dårligt lys og med et filter, kan det give en fed ‘kant’ med en anden farve. Andre gange er det med til at få mig til at se bedre ud, fx lidt brunere i huden eller mere markeret, fordi lyset falder anerledes på musklerne. Det synes jeg ikke der er noget galt i, man ønsker vel altid selv at føle, at man ser godt ud på billeder?

Der hvor jeg synes noget er helt galt, er hvis der bliver postet billeder, som ikke afspejler virkeligheden eller personen bag billedet. Du ved, de der vinkler rigtig mange vælger at stå på for at tage et perfekt billede af deres mave, talje, numse eller bryster. Eller hvor der bliver postet madbilleder, af mad, de slet ikke spiser men som blot bruges for at få likes og for at vise overskud. Men hvilket overskud er det lige?

Jeg læste forleden en artikel på Eurowoman, (læs her) om nogle piger, som poster billeder af fx burgere for at få likes, men de spiser slet ikke burgeren. Det er da at sætte et kæmpe filter på virkeligheden. Gør de det for at vise, at de da sagtens kan synde og spise burgere og slik men stadig være slanke? Jeg forstår det ikke. Hvorfor lade andre piger, der i forvejen kæmper med de sociale medier og trenden om at følge med, tro på, at de har et sundt syn på deres mad, når de slet ikke har det? Jeg er mundlam.

Det samme gælder også for nogle af de piger, der har været/er bikini-atleter. Jeg tager hatten af for dem og for at de når deres mål og kommer på scenen i deres livsform (på lige netop den dag!), men jeg tager lige så hurtigt hatten af igen, når de efterfølgende poster billeder, hvor de stadig er ultra slanke og veltrænede, men betegner dem selv som “fede, tykke, flodheste” og viser et maveskind med bittesmå mavedeller. I mange andres øjne er de super flotte og veltrænede, og mange ønsker at have deres krop. Og så er det, i min optik, et super ærgerligt budskab at give til andre (unge) piger. Jeg læste et super godt indlæg af Mette Lyngholm, som selv kom med et opråb om, at hun ville ønske andre atleter ville tænke sig om før de postede et billede af formen efter scenen og kalde sig selv fed.

Hvad er din holdning til sandheden bag filteret og det at vise andet end ens virkelige liv på de sociale medier?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kender du typen?