2015 - året der gik!

Sådan undgår du tømmermænd…

 

Ondt i håret? Vi kender vist alle følelsen; man vågner med et hoved der føles dobbelt så stort, tungt og som om der er en der står og banker løs. Munden er tør og alt smager mærkeligt. Heldigvis kan du dulme de værste tømmermænd med nogle ret simple og nemme råd.

Sådan forebygger du tømmermænd:

  1. Drik masser af vand!
  2. Drik IKKE på tom mave
  3. Drik lys sprut

Drik rigeligt med vand, hele aftenen og lige inden du går i seng. Vand vil sikre dig mod væskemangel og tørst. Alkohol er vanddrivende, og får kroppen til at mangle væske. Derfor bliver du dehydreret og vil opleve tørst og hovedpine. Lige inden du går i seng kan du tilsætte 1 tsk salt og 1 tsk sukker i et stort glas vand (lidt som en sportsdrik), og spis gerne lidt mad, fx en rugbrødsmad eller lign.

Alkohol går direkte i blodet, hvis din mave er tom, men indtager du det sammen med mad, forsinkes optagelsen af alkohol. De mørke drikke (rødvin, rom, cognac, whisky) indeholder flere giftstoffer end de lyse drikke, fx indeholder whisky 4 x så meget methanol som vodka.

Sådan kurerer du tømmermænd:

  1. Drik vand!
  2. Spis ordentligt
  3. Snup en reparationsbajer
  4. Sov længe
  5. Kvæl hovedpinen
  6. Vent med at dyrke motion

Dagen derpå er vand ligeså vigtigt, og undgå kaffe da det er vanddrivende, og det har du jo ikke ligefrem brug for 🙂 Banan, suppe eller yoghurt er langt bedre end fed (takeaway) mad. Fx kan du lave en reparationsbajer ud af en banan-vodka-smoothie, som får hjernen til at danne humørstoffet serotonin (fra bananen) og det lille skvæt vodka, nedsætter mængden af det tømmermænds-fremkaldende giftstof methanol.

Med alkohol i blodet sover du dårligt, og kommer ikke ned i den dybe søvn. Bliv derfor længe i sengen og sørg for at sove så meget som muligt. Hvis du vil tage smertestillende, så vælg Paracetamol, som er de mest skånsomme for maven. Og vent så med løbeturen! Du kan ikke øge forbrændingen ved motion, det belaster kroppen yderligere og sender leveren på overarbejde – giftstofferne fra alkoholen nedbrydes derfor langsommere. MEN frisk luft er en god ide, og en lang gåtur kan være super godt!

SKÅL og godt nytår 🙂

Kilde: illustreretvidenskab.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2015 - året der gik!