Morgenmad der mætter!

Pyramideløb – kort, hårdt og effektivt!

Jeg er stor fortaler for intervaltræning. Hvorfor? Først og fremmest fordi jeg virkelig kan presse mig selv max! Men også fordi, det er en rigtig god konditionsform til at forbrænde kalorier, det giver et kæmpe boost til din efterforbrænding (helt op til 48 timer efter!), og så kommer du hurtigt i rigtig god form. Det er derfor langt mere effektivt at give den max gas i 30 min end at være i gang i en time ved lavere intensitet, hvor du ikke opnår samme efterforbrænding.

Jeg vil anbefale 2-3 gange konditionstræning (min 2 x interval og 1 x længere pas, men i roligt tempo) om ugen for at opnå gode resultater, sammen med 3-4 gange styrketræning – husk du behøver ikke træne længere tid end 45 min inkl opvarmning!

Her til morgen afprøvede jeg en ny form for intervaltræning end jeg plejer, nemlig pyramide-intervaller på løbebåndet. Det kan dog sagtens laves udenfor, på cyklen, romaskinen eller crosstraineren. Sådan gør du:

  • 10 min opvarmning
  • pyramideløb: 30 sek – 1 min – 1,5 min – 2 min – 1,5 min – 1 min – 30 sek.
  • Hold 1 min pause mellem hvert pas. Dvs løb 30 sek – 1 min pause – løb 1 min – 1 min pause – løb 1,5 min – 1 min pause osv.
  • Pausen kan være let gang eller løb
  • Husk at give den gas! Og så skal du løbe hurtigere jo kortere pas, dvs de 30 sek skal løbes hurtigere end i 1 min.

image

Inspiration fra iform.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmad der mætter!