Lækre boller lavet på kikærter...

Morgenmad der mætter!

Æg og grønt til morgenmad?

En af mine favoritter, hvis du spørger mig 🙂 Hvorfor? Fordi det mætter mig, giver god energi og så får jeg en masse gode proteiner, fedtstoffer og kostfibre. Langt bedre end en skål havregryn med mælk og rosiner eller en bolle med ost. Men det er selvfølgelig smag og behov. Det handler om, at du skal finde frem til, hvad der mætter dig og hvad du føler giver dig god energi fra morgenstunden af.

image

Morgenmad er et af dagens vigtigste måltider. Du har “fastet” i 7-8 timer (det skal du jo helst sove hver nat), og din krop har brug for brændstof til at komme i gang med dagen. Det sikrer dig et stabilt blodsukker, og mindsker risikoen for at du føler sukkertrang, træthed og sult længere op på dagen. Skipper du morgenmaden, kan det øge din trang til at overspise til frokost, fordi det er længe siden du har spist. Din mave vil helt sikkert ikke reagere særlig godt, fordi den får al for meget mad på én gang.

Jeg anbefaler altid 3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider. Spis hver 2,5-3. time, og husk 2,5-3 L vand om dagen 🙂

2 kommentarer

 • Julie

  Hej Line, hvor stor en mængde spiser du?
  Jeg spiser 1 1/2 dl havregryn med 2 dl vand (havregrød). Det plejer at mætte mig, men det gør det ikke længere, og jeg er allerede sulten efter en time – så jeg har brug for lidt inspiration 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Julie! Det kan jeg godt forstå du ikke bliver mæt af – der er ikke meget gods i det udover kulhydrater 🙂 Jeg tilsætter 2-3 æggehvider eller 1 scoop proteinpulver for protein og 1 tsk peanutbutter for fedt. Jeg bruger ca 45-50 gr. gryn og vand så det dækker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre boller lavet på kikærter...