Dødsintervaller på løbebåndet...

Efterår // tid til Hokkaido…

Det begynder allerede at blive koldere og mørkere, og efteråret er kommet!

Efterår er også lig med Hokkaido græskar, og jeg er vild med at lave suppe og mos af det lille fine orange græskar. Det er super nemt, sundt og så kan man faktisk lave andet end suppe med det.

Hokkaido indeholder store mængder C-vitaminer, B-vitaminer, mineraler (jern) og antioxidanter som betacoten. Hokkaido græskaret har hvide kerner, og dem kan du bruge ved at rense dem i vand for plantekøddele og så tørre dem ud på et stykke madpakkepapir. Kernen indeholder faktisk de samme ting som resten af græskaret, og så er der vigtige fedtsyrer samt en del mineraler (magnesium, folinsyre, jern, kalium og zink).

Så det er en ren sundhedsbombe! Her kommer en opskrift på Hokkaido suppe og bagt Hokkaido (lidt a la pomfritter!).

image

1 lille Hokkaido passer som bagt tilbehør til 2-3 personer:

Skyl og rens Hokkaidoen med varmt vand og en skrub. Skær top og bund af, og del den på midten. Tag indmad og kerner ud med en ske (gem evt kernerne og tør dem). Skær ud i både og læg det i et ildfast fad. Du kan bruge de krydderier du har lyst til, jeg bruger oftes salt, peber, chili og her frisk timian. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca 40 min. De skal være møre før de er færdige – lidt ligesom pomfritter 🙂

image

1 lille Hokkaido giver suppe til 2 personer:

Samme fremgangs måde som med det bagte græskar. Skær herefter Hokkaidoen i tern og kom det i en gryde med vand, så det dækker. Tilsæt salt og evt chili og gurkemeje. Hvis du kan lide det, så kan du altid tilsætte hakket løg og hvidløg. Lad det koge til skalden er mør, ca. 15-20 min. afhængig af tykkelsen på dine tern. Hæld det meste af vandet fra, men gem det! Blend til ønsket tykkelse, skal det være suppe så skal du evt tilsætte noget af vandet igen, men vil du have en tykkere og cremet konsistens eller mos, så skal det meste af vandet ikke bruges. Jeg kan bedst lide den lidt tyk og cremet! Du kan toppe din suppe med ristede græskar- eller pinjekerner, kyllingetern eller bacon. En klat hytteost er også godt!

Velbekomme 🎃

2 kommentarer

  • Maria

    Mmmm… det ser Så lækkert ud.. Mnder mig om en skøn butternutsquash suppe en sød pige jeg gik på Niels Brock lavede til mig en gang.. Så lækkert, de fritter må også prøves😋

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dødsintervaller på løbebåndet...