Københavns bedste brunch...

Om at sige nej tak til drinks og slik…

 

Har du svært ved at sige nej tak til kager, slik, fed fastfood eller alkohol, og især i sociale sammenhænge? Det er ikke svært at sige nej tak, men det kan være meget grænseoverskridende for mange – for man vil jo ikke skuffe familie, venner og veninder eller føle sig uden for hvis man er til fest eller i byen.

Men hvorfor skal et “nej tak” få dig til at føle dig udenfor eller at du skuffer nogen? Hvorfor skal et “nej tak” betragtes som det forkerte? Jeg oplever tit, at hvis jeg siger nej tak til alkohol når jeg er i byen, så kigger folk underligt på mig – som i: “arj, kom nu Line, bare lige en enkelt drink, det skader ikke”. Men hvad nu hvis jeg virkelig ikke har lyst og bare gerne vil hygge mig uden at vælte rundt eller have en lille skid på og vågne op dagen efter med (moralske!) tømmermænd? Hvorfor skal en egentlig rimelig sund beslutning om nul alkohol betragtes som unormalt?

Jeg oplever ofte, at dem jeg hjælper gennem et vægttab og til at få en sundere hverdag, har det svært med at sige “nej tak” til søde laster og alkohol når de skal til fest eller fødselsdag. Og jeg synes det er super ærgerligt! For i min optik kan man under et vægttab sagtens gå til fødselsdag, hvor man ved der bliver serveret kager og sige nej tak til det, og man kan sagtens tage i byen og danse natten lang uden at fylde kroppen med en masse tomme kalorier. Uden at skulle føle sig udenfor eller til besvær!

Det handler om, at du fokuserer på dine mål og dine beslutninger – det er dine valg og hvis du gerne vil tabe dig eller undgå sukker og alkohol, så vær ærlig over for din familie og venner/veninder. Fortæl dem om hvad du gerne vil opnå og hvorfor du siger nej tak – hvis de virkelig holder af dig, så vil de støtte dig!

Jeg tror der er mange, som ikke kan forstå min livsstil; hvorfor jeg ikke drikker ligeså meget som dem eller spiser kager og slik en gang i mellem. Men det er nu en gang mit valg, og hvis jeg har lyst til et glas vin eller en espresso martini eller to når jeg er i byen, så drikker jeg det – men har jeg ikke lyst, så gør jeg det ikke. Det er mit valg og det må andre bare acceptere. Jeg lever efter både-og: der skal være plads til at skeje ud en gang i mellem, der skal være plads til vin, skinny bitches og chokolade en fredag aften, så længe resten af ugen er fyldt med sunde måltider og træning, så går alt op i en højere enhed, i hvert fald for mig 🙂

Synes du, det er svært at sige nej tak?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Københavns bedste brunch...