Lækker, grøn salat!

Læskedrikke og sukkerfælder…

For et stykke tid siden var der en pige, der skrev en kommentar til mit billede af en Nobe Aloe Vera drik på Instagram. Hun var forvirret over de forskellige drikke og deres sukkerindhold; iskaffe, kokosvand, aloe vera drik, kakao sport, proteindrikke osv. Hvad er sundt og hvad er stadig fyldt med sukker? Og jeg sagtens forstå hendes frustration, især hvis man gerne vil væk fra en hverdag med sukkerafhænighed. For bliver man snydt af de lækre og indbydende læskedrikke og falder i sukkerfælden?

JA! Det gør man faktisk nogle gange – Så her kommer en kort oversigt over forskellige læskedrikke og måske en lille øjenåbner for, hvor meget sukker du egentlig får:

  • Coca Cola: 53 gr. sukker og 210 kcal (500 ml)
  • Nobe Aloe Vera: 37,5 gr. sukker og 165 kcal (500 ml)
  • MyCoco Kokosvand: 15,8 gr. sukker og 70,2 kcal (330 ml)
  • Mathilde Sport: 47,5 gr. sukker og 325 kcal (500 ml)
  • Red Bull: 27 gr. sukker og 112 kcal. pr dåse (250 ml)
  • Starbucks Seattle Latte (iskaffe): 20 gr. sukker og 154 kcal (220 ml)
  • Innocent frugt smoothie: 30 gr. sukker og 135 kcal (250 ml)
  • Vitamin Well (stevia): 0 gr. sukker og 2,4 kcal (500 ml)
  • Aqua D’or Aquadrinks: 0 gr. sukker og 0 kcal (100 ml)

Så selvom Aleo Vera vand og Mathilde Sport lyder sundere end en Coca Cola, så er der stadig sukker i, og man skal derfor tænke på, at det også tæller med i kalorie regnskabet når dagen er omme. Hvis du vil slukke tørsten så drik vand, evt piftet op med citron eller limeskiver, som kan fryses ned til en form for isterninger, eller fx Fun One Stevia med kun 1 kcal pr. dl. Kokosvand er en af de få drikke du kan købe uden alt for meget sukker og som giver dig naturlige salte (elektrolytter, som du mister når du sveder under træning, og derfor er kokosvand godt under og efter træning for at komme i væskebalance). Sidst er der Aqua D’or Aquadrinks og Vitamin Well Stevia, som ikke indeholder sukker og som er super gode alternativer til en festlige middag eller hvis du gerne vil have lidt andet end vand uden tilsat sukker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker, grøn salat!