De bedste sundheds tip!

Biosignature – kroppens hormonelle balance!

Jeg nyder solen, varmen, poolen og masser af træning her ved Marbella Fitnesscamp. Det er over 30 grader varmt, stemningen er god og vi har det fedt 💪🏻😅

image

Mandag havde vi første dag med zumba, Metcon, boksning og crossfit. Og så fik vil alle lavet en biosignature; en måling med en tang på 12 forskellige punkter på kroppen.

Ud fra de 12 punkter finder man 3 fokusområder, hvor man via kost, træning og søvn kan gå ind og påvirke områderne, så der skabes en hormonel balance og på den måde kan det hjælpe til fx vægttab netop de steder.

Min biosignature viste en fedtprocent på 20,3% og følgende fokusområder for min krop:

 1. Skulderblad
 2. Mave (navle)
 3. Kærlighedshåndtag

Jeg skal altså have fokus på mine skulderblade først, da det er 1. prioritet. Hvis man som mig har skulderblad som fokusområde ved en biosignature, så viser det en dårlig kulhydratbalance. Jeg skal derfor sørge for at mine kulhydrater kommer fra grøntsager, og droppe brød, gryn, pasta, ris, juice, rodfrugter og bønner samt mælkeprodukter og sødemidler. Træningsmæssigt skal jeg træne tung styrkestræning og hårde intervaller.

Ved 2. prioritet, maven, viser det tegn på stress og dårligt kortisol niveau (hvilket ikke kommer bag på mig!). Jeg skal udelukke gluten, sukker, laktose og æg i 14 dage for at nulstille min krop. Drikke 3 L vand og ingen kaffe eller te. Jeg skal have fokus på at træne styrke 3 x ugen, 8-12 reps og ingen cardio i mere end 20 min.

Ved 3. prioritet, kærlighedshåndtagene, viser det tegn på dårligt kulhydratindtag. Derfor skal fokus være at få mine kulhydrater i form af gryn, bønner, rodfrugter og juice 1-2 timer efter hård træning.

Hvordan hænger det sammen med min nuværende kost og træning?

Jeg spiser normalt ikke pasta, ris, brød, kartofler og holder mig fra sukker og søde sager. En sjælden gang spiser jeg det men forsøger at holde det glutenfri. Æg, gryn, bønner og rodfrugter er jeg dog fan af.

Hvad gør jeg så nu? 

1. og 2. modsiger hinanden i forhold til træningen, men jeg skal først fokusere på 1. område, skulderbladene og så gå videre når man enten får lavet en biosignature igen efter fx 14 dage eller hvis man selv kan se en forskel. Generelt for alle 3 punkter, så er det optimalt, at jeg fokuserer på kosten, og udelukker gluten og evt også laktose for 14 dage, for at nulstille kroppen. På den måde kan jeg håbe på, at kroppen bedre vil tage imod de kulhydrater den vil få fra fx gryn og på den måde forbrænde dem optimalt. Men det er vigtigt, at når jeg igen begynder at spise gryn eller pasta, at det bliver i forbindelse med træningen.

Jeg ser frem til de næste dage og masser af træning! Det er for mig en af de fedeste måder at holde ferie på 😅💪🏻

 

2 kommentarer

 • Hvis man nu har baglår og lægge som fokusområder hvor bør man så sætte ind?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Malene!

   Forlår og baglår viser en øget mængde af xenoøstrogener – et biprodukt af p-piller, parabener, pesticider og lign. østrogenlignende stoffer, der binder sig til kroppens eget østrogen. Det skaber derfor en ubalance mellem de ægte og kunstige østrogener.

   Læg er tegn på et for lavt væksthormonniveau, der kan være skabt af et uhensigstmæssigt søvnmønster. Har du også en høj fedtmåling ved ryg og kærlighedshåndtagene, så lider dit væksthormonniveau af, at du spiser for mange kulhydrater.

   Håber det kan bruges! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste sundheds tip!