Etape København

Skål & godmorgen!

image

Jeg elsker at starte dagen med en friskpresset juice, og gerne lavet på grønsager. Det er for mig en god måde at få vitaminer og mineraler, og med friskpresset juice undgår jeg at få de mange tilsætningsstoffer, sukker og koncentrater, som ofte findes i juice fra supermarkeder.

image

Desuden er friskpresset juice også med til at styrke immunforsvaret mod sygdomme, og man får en masse A-, C- og E-vitaminer, som gavner kroppen til at holde iltningsmidler nede (iltningsmidler kan være med til at fremkalde sygdomme). Friskpresset juice kan også være godt mod maveproblemer fordi juicen hjælper kroppens naturlige udrensningsproces.

Jeg laver nogle gange juicen og tager den med mig på arbejde, hvis jeg først skal spise morgenmad når jeg er kommet frem eller hvis jeg skal have den til mit eftermiddagsmåltid. Der findes så mange fine glas med sugerør, så det er nemt at have med sig!

image

Mine 2 favoritter er lavet på:

1) agurk, selleri, ingefær og citron

2) rødbede, gulerod, ingefær og citron

Du kan lave dine juicer på det du lige har lyst til eller har i køleskabet! Kun fantasien sætter grænserne, brug fx æbler, kiwi, appelsin, spinat og evt avocado for mere mæthed og lidt (sundt) fedt.

image

En sidste god gevinst ved friskpresset (hjemmelavet) juice er, at du kan gemme frugtkødet/pulpen og lave fx boller eller muffins hvor du blot tilsætter æg, lidt fiber husk eller anden grov mel, bagepulver og så skal det ca have 20-25 min i ovnen. Hvis du fx laver en gulerodsjuice kan du bruge pulpen og tilsætte kanel og kardemomme, så bliver det næsten som gulerodskage i muffins forme 😊

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Etape København