Træning skal være sjovt og hårdt - ikke bare en pligt ☺️

5 nemme, sunde og hurtige morgenmåltider

For mange er morgenmaden et af dagens vigtigste måltider, hvor det for andre faktisk er et måltid de skipper! Hvorfor? Jeg hører oftest, at de ikke har tid til at stå og lave noget om morgenen eller at de bare ikke er sultne. Sikke en skam. I min optik er morgenmad nemlig super vigtigt, da kroppen har restitueret og fastet gennem natten, og af den grund har brug for benzin til at komme i gang med dagen. Udover at give kroppen nødvendig energi, sikrer morgenmaden også stabilt blodsukker og kan for mange mindske trangen til sødt i løbet af dagen. Det er da ren win-win!

Men behøver morgenmaden være en skål havregryn med mælk og rosiner (som du måske har spist de sidste 10 år!), neutral skyr med bær eller bare en kop kaffe? Nej! Med få ændringer kan du faktisk spise morgenmad, der mætter i lang tid, giver god energi og som er super nem og hurtig at lave, så du faktisk kan tage den med dig på jobbet eller i skolen. Her kommer mine 5 bud på nem, sund og hurtig morgenmad:

image

1. Chiagrød/Chiapudding
Kan laves på flere måder, men jeg er vild med denne opskrift:
2-3 spsk. chiafrø
1,5-2 dl. mandeldrik fra Naturli’ (du kan også bruge soyamælk eller risdrik)
Evt. lidt vaniljepulver
Alt blandes godt og sættes på køl med låg natten over. Næste morgen kan du tage det med på job, hvis du fx skal træne eller vil spise på dit arbejde eller i skolen. For at gøre chiagrøden lidt lækker kan du toppe det med bær (blåbær, jordbær, hindbær, brombær) og lidt hakkede nødder.

image

2. Overnight Oats
150-200 gr. skyr
15 gr. chiafrø eller hørfrø
10 gr. proteinpulver (kan undlades)
25 gr. havregryn
1 håndfuld bær
Lidt vand
Alt blandes godt og sættes på køl med låg natten over. Næste morgen kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, hvis du synes det har en for tyk konsistens, da chiafrø/hørfrø suger væske til sig. Top evt. med lidt hakkede mandler, ekstra chiafrø og/eller 1 stk. hakket mørk chokolade 80-85%, som du kan komme i en lille bøtte og tage med dig.

imageimage

3. Scramble æg med grønt eller omelet
1 æg
2 æggehvider
150 gr. spinat eller 6-7 kugler frossen spinat
1 tomat eller gulerod
Pisk æggene let og tø spinaten op, hvis du bruger frossen spinat og pres da væden fra. Bland det hele sammen, tilsæt lidt salt og kom det på en pande med lidt avocado olie. Rørt stille rundt, tages af når det har rette konsistens af scramble æg eller du kan lave det til en omelet, som vendes når den slipper panden. Spis fx 1 tomat til, lidt vandmelon, bær eller et par gulerødder til.

image

4. Proteinpandekager
1 most banan eller 150 gr. hytteost
1 æg
2 æggehvider
½ scoop proteinpulver (hvis du ikke bruger proteinpulver, så kan du bruge 1 spsk. fiber husk eller 1 dl fuldkorns rismel og lidt vaniljepulver, kanel eller kardemomme)
Alt blendes sammen (giver en god jævn masse), og steges på en pande med lidt kokosolie. Lav enten 1 stor eller flere små.
De kan sagtens laves aftenen før, og du kan altid lave dobbelt op, så du har til flere dage. Til sommer kan de nydes med lidt friske jordbær til!

image

5. Grøn protein- og vitaminrig smoothie
1 banan
0,5 avocado eller 0,5 dåse kokosmælk light
150 gr. frossen spinat eller selleri
1 kiwi
Lidt frisk ingefær
Lidt vand
Alt blendes sammen og nydes kold, tilsæt evt. lidt isterninger inden du blender! Smoothie’en kan tages med i en glas flaske eller din shaker – der findes masser af fine glas flasker, så ingen undskyldning der.

Alle 5 forslag kan laves dagen før, så du ikke skal bruge tid på det om morgenen, og samtidig vil det ikke tage dig mere end 7-10 min. at tilberede. De kan alle tages med på farten, hvis du fx skal træne inden arbejde/skole (husk dog at få noget mad i maven inden træning, fx 1 banan) eller hvis du skal tidligt afsted og gerne vil spise når du kommer frem.

Et godt tip: topping kan spice selv den kedeligste skyr eller havregrød op, fx bær, kiwi, melon, mango, hakkede nødder, mørk chokolade, lidt hjemmelavet musli eller fra ISIS som laver god, sukkerfri musli.

image

Du kan altid variere din omelet og smoothie med andet grønt, kun fantasien sætter grænsen! Velbekomme 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træning skal være sjovt og hårdt - ikke bare en pligt ☺️