Forkæl din mor med lækker æbletærte!

Uperfekt!

 

I tirsdags var jeg til Christian Bitz foredrag ‘Uperfekt’, og hold nu op jeg blev overrasket. På den positive måde! Ikke nok med, at Bitz formåede at få hele salen (over 400 mennesker) til at føle sig vel underholdt, men han formåede i den grad også at få vel informeret alle omkring at finde ens sunde balance og acceptere at man ikke skal være perfekt for at være sund.

Som personlig træner og kostvejleder lærte jeg faktisk selv rigtig meget af ‘Uperfekt’, og følte jeg gik derfra med en masse ny og virkelig brugbar viden. Og jeg synes bestemt ikke i skal snydes fra Bitzs gode pointer! Så dem får i her:

Bitzs 3 kostråd:
Lav mad selv (sundhed starter i køkkenet)
Brug friske råvarer (evt øko)
Nyd maden! (spis langsomt og mindre portioner)

3 meget simple, men nemme råd at følge i modsætning til fx Sundhedsstyrelsens, som for nogle måske kan virke for overkommende.

Du kan ikke løbe fra sukkertrangen, for så bliver du indhentet af Chokolade-skildpadden!” Citat, Bitz.

En anden vigtig pointe, som Bitz kom med, handlede om, at vi skal tage ansvar og være ærlige. Både for os selv og vores egen sundhed, men også for andre. At man fx tager naboen med ud og løbe en tur eller inviterer på sund og lækker mad, og på den måde tager ansvar for at andre også får trænet og spist sundere. Samtidig skal man også være ærlig og turde at sige til sin omgangskreds, at man gerne vil ændre sin livsstil. Med åbenhed og ærlighed kommer man i den grad ti gange længere end at skulle gå og gemme sig og melde fra til sociale arrangementer, fordi man ikke orker at høre, hvad andre har at sige til, at man siger nej tak til noget mad eller ikke drikker.

En sidste 3., og for mit vedkommende bedste og vigtigste pointe fra ‘Uperfekt’, handlede om Bitz-bæltet. Bitz-hva-for-noget, tænker du måske? Men det hænger sådan her sammen: man skal hæve sit sundheds bundniveau og sænke sine ambitioner, og på den måde finde frem til et midterfelt, også fint kaldet Bitz bæltet, hvor ens sunde balance vil være at finde. Hvor mange kender ikke til at have for høje ambitioner om både vægttab, komme i bedre form, få mere styrke, stoppe med at ryge og/eller spise slik, være en gladere kæreste/ægtefælle osv – på én gang? Samtidig med, at man så rammer muren og falder i med et brag og går crazy amok i junkfood, sukkerskålen og slet ikke får trænet? Hvad kan du gøre? Du kan sænke dine ambitioner og sætte dig et mål af gangen og gøre noget konkret, og samtidig hæve dit sundheds bundniveau, hvor du ikke spiser hele kagen fordi du jo allerede har taget 1 stykke, eller tømmer hele buffeten fordi du allerede har taget en stor omgang af alt, eller tømme hele flasken med rødvin fordi du jo har drukket 1 glas. På den måde når du frem til DIN sunde balance, du finder dit midterfelt og dit Bitz bælte. Smart, ikke?

Alt i alt en kæmpe high five fra mig til Bitz, der fik selv de lidt ældre damer til at rødme og fnise og alle (læs: de få) mænd, der var der, til at lytte efter og nikke genkendende til, det han sagde. Hvis du får muligheden for i fremtiden, at komme til hans næste foredrag, så gør det!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forkæl din mor med lækker æbletærte!